Kotkan siivin

15.7.2018 Ulla-Maija Lammi Ketoja

Jesajan kirjassa kerrotaan, että ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman. He kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat, eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.

Vahvasiipinen ja voimakas lintu elää pareittain ja pariskunta pitää hyvää huolta poikasistaan. Sekä naaras että uros ruokkii niitä ja kumpikin opettaa jälkipolvea kärsivällisesti lentämään. Kotka rakentaa pesänsä kallionkielekkeelle tai korkealle vuorelle. Se lentää nopein voimakkain siiveniskuin ja välillä liitelee. Se pystyy kaartelemaan taivaalla jäykin siivin pitkiäkin aikoja. Kotka voi saavuttaa korkean iän. Psalmin kirjoittaja viittaa lintujen kuninkaaseen kiittäessään Herraa kaikista hänen väkevistä teoistaan. ..."joka sinun halajamisesi tyydyttää hyvyydellään, niin että sinun nuoruutesi uudistuu kuin kotkan."

Toisessa Mooseksen kirjassa kuvataan Israelin kansan vapautumista Egyptistä kotkan siivillä kantamiseen. Englantilainen saarnaaja Les Wheeldon kirjoittaa kirjassaan Jumalaa kuunnellen:

"Yhteys Kristukseen nostaa meidät korkeuksiin. Löydä korkeuksiin kohoavan Hengen voima. Löydä salaisuus tarkastella elämää korkealta, kotkanpesästä. Ylhäälle kohoamisella on voima muuttaa koko elämä. Sydämen antaminen Jumalalle on lentoa täydellisessä tasapainossa. Katso, odota, kuuntele, ja näe siipiesi avautuvan täydelliseen lentoon. Kiitä Jumalaa, että hän toimii kanssasi. Et kohtaa tänään, etkä koko elämäsi aikana mitään, mistä ette selviäisi yhdessä."

 

 

Ulla-Maijan muita blogi-kirjoituksia

 
Ulla-Maija Lammi-Ketoja umma Naimisissa, neljä aikuista lasta.
Asun Kirkkonummella.
Kuuntelen ihmisten tarinoita ja kirjoitan niitä lehtiin.
Takaisin ylös
Tämä sivusto käyttää evästeitä parhaan käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi.
Ok